Voor mondzorg nabij Doorn maakt u het beste een afspraak bij Mondzorg Konings. U kunt dit zelf doen, bijvoorbeeld omdat u last heeft van bloedend tandvlees, een droge mond, gevoelige tanden of een slechte adem. U kunt ook doorverwezen worden door uw tandarts of een andere verwijzer: wij staan voor iedereen klaar.

Vragen over mondzorg Doorn

Als u nog nooit bij een mondhygiënist voor mondzorg in Doorn of omgeving bent geweest, kan een eerste keer best wel spannend zijn. Misschien zit u wel met veel vragen. We geven hieronder antwoord op veelvoorkomende vragen van onze cliënten. Staat uw vraag er niet tussen? Schroom dan niet op contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar!

  • Waarom moet ik naar een mondhygiënist als ik al een of twee keer per jaar naar de tandarts ga?
  • Een tandarts voert over het algemeen andere behandelingen uit dan een mondhygienist. Een tandarts controleert op gaatjes, kan tanden en kiezen trekken, een wortelkanaalbehandeling uitvoeren en gaatjes vullen, al dan niet met verdoving. Een mondhygiënist richt zich meer op preventie van gaatjes en helpt u uw mond gezond te houden door tandsteen te verwijderen en ontstoken tandvlees te behandelen.

  • Waarom verwijst mijn tandarts mij naar de mondhygiënist?
  • Als u terugkerende problemen heeft met ontstoken tandvlees of tandsteen of vaak gaatjes heeft, kan een tandarts u doorverwijzen naar een mondhygienist. Mondzorg Konings geeft u uitleg over mondhygiëne, poetsen en stokeren en stelt samen met u een behandelplan op. Op die manier houden we uw mond gezond.

  • Wordt de mondhygiënist vergoed door mijn verzekering?
  • Dit hangt af van uw pakket. In de basisverzekering worden behandelingen van de mondhygiënist niet vergoed. Heeft u een aanvullende verzekering, dan worden onze behandelingen wel (deels) vergoed. Kijk uw polis erop na.

  • Wat is het verschil tussen een mondhygiënist en een preventieassistent?
  • In sommige praktijken is er een preventieassistent aanwezig. Deze voert andere behandelingen uit dan een mondhygienist. Een preventie-assistent heeft een aanvullende cursus gehad bij de tandarts, terwijl de mondhygiënist een 4-jarige HBO-opleiding heeft afgerond. De mondhygiënist is dan ook een wettelijk erkend beroep en een beschermde titel. De preventieassistent is een ondersteunende medewerker en voert taken onder toezicht van een mondzorgprofessional uit. Een mondhygiënist is een paramedicus, voert zelfstandig professionele mondzorg uit. U betaalt echter wel hetzelfde. Informeer ernaar bij uw tandarts of mondhygiënist.

Wilt u meer weten over Mondzorg Konings? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wilt u een afspraak maken? Gebruik dan ons inschrijvingsformulier.

© 2021 - Alle rechten voorbehouden - Mondzorg Konings