Mondzorg Konings is een professionele mondhygiënist nabij Ede, gevestigd in Veenendaal. Wij hechten veel waarde aan kwaliteit bij onze behandelingen. Onze mondhygiënisten zijn beide lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten en geregistreerd in het onafhankelijke KwaliteitsRegister Mondhygiënisten. Dat betekent dat wij voldoen aan zeer strenge kwaliteitseisen en ons blijven ontwikkelen in het vak.

Doorverwijzing tandarts mondhygiënist Ede

Het kan zijn dat u een verwijsbrief of verwijskaart van uw tandarts heeft gekregen naar een mondhygiënist nabij Ede. Voor het maken van een intake afspraak kunt u contact met ons opnemen via de website, e-mail of telefoon. Wij informeren uw tandarts over de behandelingen die we uitvoeren, indien u daar toestemming voor geeft. Het is voor uw tandarts prettig om inzicht te hebben in de behandelingen die uitgevoerd worden door uw mondhygiënist om overzicht te houden.

Wanneer naar de mondhygiënist?

U vraagt zich wellicht af wanneer het raadzaam is om naar de mondhygiënist te gaan of waarom uw tandarts u heeft doorverwezen. Eén van de veel voorkomende behandelingen die uitgevoerd worden door een mondhygiënist is gebitsreiniging (het verwijderen van tandplaque en tandsteen). Het doel hiervan is ontstoken weefsels de kans te geven om te genezen en uw gebit gezond te houden. Symptomen die aangeven dat uw tandvlees ontstoken is, is dat uw tandvlees bloed bij het poetsen en dat uw tandvlees rood en gezwollen is. Het kan ook voorkomen dat u zelf geen klachten heeft.

Het verschil tussen een mondhygiënist en een tandarts

Het grote verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist is dat de tandarts meestal curatief werkt en behandelingen zoals tanden en kiezen trekken en wortelkanaalbehandelingen uitvoert om problemen in de mond te verhelpen. De mondhygiënist werkt preventief om problemen in de mond te voorkomen en voert behandelingen uit zoals het verwijderen van tandsteen, het behandelen van gevoelige tanden, het geven van adviezen bij een droge mond en het behandelen van parodontitis (tandvleesontsteking). Heeft u gevoelig of ontstoken tandvlees dan kunnen de behandelingen van de mondhygiënist wat gevoelig zijn. Wij kunnen vooraf een inschatting maken of het verwijderen van tandsteen pijnlijk is. Wij zullen dan passende maatregelen treffen om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Kosten behandeling mondhygiënist

Tijdens het eerste gesprek maken we voor u een behandelplan op maat. Vandaar dat wij voorafgaande aan de intake geen begroting kunnen geven. Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar worden behandelingen (deels) vergoed. Een behandeling bij de mondhygiënist wordt voor volwassenen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar wordt de behandeling bij de mondhygiënist 100% vergoed.

© 2021 - Alle rechten voorbehouden - Mondzorg Konings