Bij het eerste consult, de intake, maken wij graag kennis met u en horen wij graag wat uw wensen voor de behandeling zijn en of u klachten heeft. Daarnaast zullen wij u een vragenlijst met vragen over uw algemene gezondheid verstrekken en deze indien nodig ook mondeling bespreken. Eventuele gegevens en röntgenfoto’s van uw tandarts of vorige mondhygiënist kunt u bij dit bezoek meenemen of naar ons laten opsturen.

Daarna kan de mondhygiënist bekijken hoe gezond uw gebit en tandvlees is. Aan de hand hiervan kan een passend behandelplan worden opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen en mogelijkheden. Een behandeling door de mondhygiënist kan bestaan uit het geven van voorlichting over cariës en tandvleesaandoeningen, instructies over gebitsverzorging en het verwijderen van plaque, tandsteen en aanslag. Daarnaast kan het zinvol zijn om gebitsbeschermende middelen aan te brengen, zoals fluoride.

Mochten er financiële belemmeringen zijn om een bepaald behandelplan uit te voeren, dan kan een dergelijk plan bijna altijd in fasen uitgevoerd worden. In overleg met u kunnen we dan kijken hoe de diverse behandelingen in uw jaarlijks (verzekerings)budget passen.
Het is ook mogelijk om een (korte) afspraak voor een gratis kennismakingsbezoek te maken, bijvoorbeeld als u nog twijfelt of u patiënt bij ons wilt worden. Wilt u dit dan bij het maken van de afspraak duidelijk aangeven?

Wij verzoeken u vriendelijk om bij uw eerste bezoek uw legitimatiebewijs en verzekeringspasje mee te nemen. Indien u medicatie gebruikt, verzoeken wij u tevens om een overzicht van de namen en de dosering (op te vragen bij uw apotheek) mee te nemen.

© 2021 - Alle rechten voorbehouden - Mondzorg Konings